kort

Boek

Zijn zelfbeheersing was ongekend

4

Jarenlang trok Richard Stengel op met Nelson Mandela. Hij was de ghostwriter van zijn befaamde autobiografie Long Walk To Freedom. In 2010 vatte hij zijn ervaringen samen in Mandela’s Way. Fifteen Lessons on Life, Love, and Courage. De Nederlandse vertaling van dat boek, waar het courage uit de titel leiderschap werd, is na de dood van Mandela als de wiedeweerga heruitgegeven. Opportunistisch misschien, maar het blijft een boek waar je als leider het nodige van kunt leren. Het is verfrissend om nu eens niet al die tips te lezen die vooral draaien om het ego van diegene bovenop de apenrots. Mandela had een hele andere stijl. Het goede van het boek is dat het veel meer is dan heldenverering. Wie als leider af en toe wil denken: wat zou Mandela nu doen (en dat is soms een goede vraag om te stellen) vindt in dit boek de antwoorden.