Shaun White faalt op halfpipe, Iouri Podladtchikov profiteert

Skiën

Afdaling vrouwen kent twee gouden winnaars

De skiesters Tina Maze en Dominique Gisin hebben vanochtend beiden goud gewonnen op de afdaling. De Sloveense en de Zwitserse waren precies even snel: 1.41,57 minuten. Het was de eerste keer in Sotsji dat twee sporters op dezelfde discipline goud haalden. Gisins landgenote Lara Gut won brons, in 1.41,67. Maze en Gisin onttroonden op het koninginnennummer de Amerikaanse Lindsey Vonn, die er vanwege een knieblessure niet bij was in Sotsji. Maria Höfl-Riesch stelde wat teleur. De Duitse kon het record van de meeste gouden olympische skimedailles (vier) evenaren, maar eindigde op plek dertien. Ze won eerder in Sotsji wel de supercombinatie. Ook Julia Mancuso, die tijdens de supercombinatie de afdaling won, kon de verwachtingen niet waarmaken. De Amerikaanse werd achtste. (Novum)