Schitteren op en naast de curlingbaan

Het curling heeft in Sotsji niet te klagen over aandacht. Over de gehele linie zijn de tribunes zelden zonder lege plekken in Rusland, maar bij de curlingwedstrijden zitten de tribunes standaard vol.

Reden daarvoor is niet alleen het spel, maar ook het Russische vrouwenteam. De vier dames behoren met hun spel niet tot de kandidaten voor goud – voor die medaille is Canada favoriet – maar toch zijn ze de grote publiektrekkers.

Wie de promotiecampagne van de complete Russische olympische vrouwenploeg voorafgaand aan de Spelen ziet, zal begrijpen waarom. De campagne was bedoeld om te laten zien dat vrouwelijke topsporters niet enkel uit spieren bestaan. Integendeel. Wanneer skipper Anna Sidorova, verantwoordelijk voor het tactisch schuiven van de stenen, en vegers Alessandra Saitova en Ekaterina Galkina niet hun sport beoefenen staan ze mooi op de foto.

Ook de Russische mannen trekken de aandacht, vooral met hun kleding. In navolging van het Noorse team, dat vier jaar geleden een hype veroorzaakte met hun hippe en opvallende broekskeuze, hebben de spelers hun broeken versierd met een motief dat vergelijkbaar is met de versiering van de Russische schaatspakken. (NRC)