Bloot & haar

Volgen // Blog Baretobush.com Persoonlijke foto’s

„Ik heb er vrede mee dat er mensen zullen zijn die masturberen bij mijn foto’s, en ook dat er mensen zullen zijn die huilen als ze de verhalen lezen.” Deze zin van de Amerikaanse schrijfster op baretobush.com vat het blog ongeveer samen: open zijn over lichamelijkheid, over vrouw zijn en over seksualiteit. ‘De schrijfster’ is anoniem. Je ziet foto’s van haar van haar vagina, van haar borsten, haar benen. Wel dat ze jong is en een mooi, slank lichaam heeft. En je ziet dat ze schaamhaar heeft, want daar is het allemaal om begonnen (en zo was ze één van de grondleggers van de nieuwe ‘schaamhaar trend’. Ja, het is ‘in’ om je niet te schamen voor schaamhaar). Een half jaar geleden schoor ze al haar lichaamshaar af, op internet laat ze in foto’s zien hoe het teruggroeit. Ook toont ze hoe borsten eruitzien als je vooroverhangt, hoe menstruatie eruitziet als je doorlekt, en allerlei andere heel normale vrouwenlichaamsdingen waar je nooit over hoort of ziet, of leest. Erbij schrijft ze stukjes over haar lichaam, hoe ze ervan houdt, en soms ook helemaal niet. Raar, en vies? Ja. Ontroerend? Ja, ook. En herkenbaar voor iedereen met een lichaam.