Waar blijft de roomservice?

In eerste instantie kwam er geen water uit de kraan in de hotelkamer van Stacy St. Clair. Toen het er eenmaal was, bleek het een oranje kleur te hebben. Van dit onappetijtelijke water moest de Chicago Tribune-journaliste afblijven, maande de manager van het Olympische hotel in Sotsji. Er zat namelijk „iets heel gevaarlijks” in. Het hotel van The Globe-correspondent Mark MacKinnon had nog geen lobby waardoor hij moest inchecken in de slaapkamer van de eigenaar. En nadat een CNN-verslaggever terugkwam van een reportage bleek zijn hotelkamer bewoond door nieuwe gasten. De tijdlijn van het Twitter-account Sochi Problems staat vol met de problemen die journalisten, sporters en bezoekers aantreffen in Sotsji. Hoewel het hilarisch is om te lezen, zijn al deze #sochiproblems een schrijnend voorbeeld van verspilling en organisatorisch falen. Het is allemaal niet zo grappig als je bedenkt dat deze Spelen al meer dan vijftig miljard dollar hebben gekost.