Vuil spel in dystopisch 2027

Wereldwijde samenzweringen, cyborgs en een ijzersterk verhaal. Dat zijn de kenmerken van de cyberpunk spelreeks Deus Ex, waarvan in 2000 het eerste deel voor de pc verscheen. Eind januari kwam eindelijk ook het nieuwste deel uit voor Android: Deus Ex: The Fall. Hierin kruipt de speler in de rol vanhuurling Ben Saxon die in 2027 een drugssamenzwering wil opdoeken terwijl zijn militaire opdrachtgevers hem opjagen. Het spel behoudt ondanks de overstap naar het kleine scherm het unheimische gevoel van zijn dystopische voorgangers. De interface staat erg vol met opties (rennen, schieten, etc.) waardoor vechten in het spel soms onoverzichtelijk is. Maar het verhaal van The Fall maakt veel goed, zeker voor de doorgewinterde Deus Ex-speler. De game is wat aan de korte kant; binnen vijf uur ben je er wel doorheen. Gebruikers kunnen zich troosten met het feit dat The Fall het eerste deel is van een nieuwe Deus Ex-reeks voor iOS en Android.