John de Mol verkoopt muziekuitgeverij

John de Mols bedrijf Talpa verkoopt muziekuitgeverij Talpa Music aan de Duitse Bertelsmann Music Group (BMG). Het verkoopbedrag willen beide partijen niet noemen. De Nederlandse activiteiten van BMG worden samengevoegd met Talpa Music onder de nieuwe naam BMG Talpa Music. Bij Talpa Music werken twaalf mensen, zij verhuizen mee. BMG wil met de overname de marktpositie in de Benelux verstevigen.

Uitgever Talpa Music beheert de rechten van ruim 37.000 composities, van vooral dance-artiesten als Afrojack, Tiësto, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano en Giorgio Tuinfort (componist van David Guetta). Daarnaast beheert het bedrijf de auteursrechten, of verzorgt de belangen van Jan Smit, Nick & Simon, Racoon en Waylon. Bij de verkoop inbegrepen is Canal Music, uitbater van de liedjes uit The Voice.