Populair maar wel beetje nep

Katy Perry is de onbetwiste koningin van Twitter. Op 1 februari overschreed de zangeres de psychologische grens van vijftig miljoen volgers en werd daarmee de meest gevolgde persoon in de geschiedenis van Twitter. „Oh ja en ik heb nu vijftig miljoen Katycats. Ehm, een doorsnee dag dus”, twitterde ze nonchalant. De Roar-zangeres laat hiermee Barack Obama (41,3 miljoen) en Lady Gaga (41 miljoen) achter zich. Volgens E!News stootte zij in november al Justin Bieber (49,4 miljoen) van zijn social media-troon. Hij was tot dan toe de Twitter-koning. Inmiddels heeft Perry alweer bijna een half miljoen extra volgers vergaard en lijkt het er voorlopig op dat geen van haar concurrenten in de buurt komen van haar bereik. Uit onderzoek van Statuspeople.com blijkt echter wel dat een groot deel van de accounts die Perry volgen waarschijnlijk nep zijn. Een steekproef onder 33.000 van haar 1,3 miljoen eerste volgers wijst erop dat 42 procent nep is en 36 procent niet actief.