Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Els Borst stierf ‘niet-natuurlijke dood’

Oud-minister en oud-D66-lijsttrekker Els Borst stierf een niet-natuurlijke dood. Een sectie in een ziekenhuis moet uitwijzen of zij door een misdrijf of een ongeval om het leven is gekomen. Dat bevestigde de politie vanmorgen. „We hebben extra onderzoek nodig, omdat we op aanwijzingen zijn gestuit die extra vragen oproepen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Borst werd gisteravond gevonden achter een auto in de inpandige garage van haar huis in Bilthoven. Mede vanwege de „gekke plek” waar ze is gevonden, wil de politie extra onderzoek doen. Het onderzoek rond de woning was vanmorgen nog volop aan de gang. De straat in de villawijk waar Borst woonde is afgezet.

Els Borst-Eilers (Amsterdam, 1932) was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid in de kabinetten-Kok. Voordat ze minister werd, was Borst arts, hoogleraar en ziekenhuisdirecteur. Borst was als minister in de paarse kabinetten onder meer verantwoordelijk voor de euthanasiewetgeving van 2001 en het verruimde onderzoek op embryo’s.