Canada steekt Nederland voorbij dankzij medailles bij freestyleonderdeel moguls

De Nederlandse dominantie bij de medaillespiegel is van korte duur geweest. Gisteravond verdrong Canada Nederland van de eerste plaats. De Canadezen pakten goud en zilver op het onderdeel moguls bij het freestyleskiën. Alexandre Bilodeau prolongeerde als eerste freestyleskiër ooit zijn olympische titel, met een score van 26,31 in de finale. Zijn landgenoot Mikaël Kingsbury en de Rus Aleksandr Smysjljajev flankeerden Bilodeau op het podium. Door het goud van Bilodeau en het zilver van Kingsbury bracht Canada zijn medailletotaal op zeven. Dat zijn er evenveel als Nederland, maar Canada won een zilveren medaille meer. Beide landen behaalden tot dusver driemaal goud. Nederland had zich eerder op de dag aan de leiding genesteld door een volledig Oranje-podium op de 500 meter schaatsen. (Novum)