Bobsleeër heeft een ‘punchline’

Hij heeft nog geen officiële meter afgelegd in Sotsji, maar bobsleeër Johnny Quinn is nu al de meest besproken atleet in eigen land. Quinn kreeg – net als vele journalisten met hem – problemen met zijn hotelkamer. Na een douche wilde het slot van de badkamer niet meer open. De olympische sporter zat opgesloten zonder telefoon.

Quinn, een voormalige American Footballspeler, deed wat ieder anders mens op zo’n moment zou doen: terugvallen op hetgeen waarvoor hij getraind is. Hij gebruikte de duwtechniek die hem en zijn medebobbers aan een medaille moet helpen. Daar was de deur niet tegen bestand.

Sinds de bobsleeër zaterdag een foto van de aangerichte schade op Twitter plaatste hebben alle grote Amerikaanse media hem benaderd voor een gesprek over zijn punchline en zijn breakthrough. Onder zijn medesporters is het een running gag geworden via Twitter Quinn’s hulp in te roepen bij alle gesloten deuren, zeker sinds Quinn maandag opnieuw vast kwam te zitten in een lift.