De puber en zijn zoektocht

Acht jaar lang fotografeerde Martijn van de Griendt bezoekers en medewerkers van de Kamasutrabeurs. Het leverde het confronterende en opzienbare fotoboek Voor jou XXX Stella op, dat in 2009 verscheen met behulp van crowdfunding. Met zijn nieuwste project was Van de Griendt (1970) nog veel langer bezig. Ruim vijftien jaar lang fotografeerde hij overal ter wereld jongeren - onder andere voor nrc.next. Van de Griendt zag de meest recente generatie pubers en adolescenten – net als de vorige en die daarvoor - worstelen met hun uiterlijk, op zoek naar hun identiteit en plek in de wereld. Van emo’s met zwarte lippenstift op en houtskool rond hun ogen tot aan tot in de puntjes verzorgde hipsters. Dit werk bundelde Van de Griendt in het boek Forever Young, dat begin deze maand verscheen. De circa vijftig foto’s van Van de Griendt zijn ook te zien bij de gelijknamige expositie in de Kunsthal in Rotterdam, van 1 februari tot en met 11 mei.