Overweldigende zang van Kidjo

Prima titel voor een album dat wordt opgedragen aan alle vrouwen van Afrika; Eve. Eva, de oervrouw. Zangeres Angelique Kidjo is geen vrouw van kleine gebaren, zoals ook haar stem overweldigend kan zijn. Maar Eve verwijst ook naar haar eigen moeder die even te horen is op het album. Het is daarmee een persoonlijke, universele plaat. Kidjo legt meer nadruk op haar Beninse roots dan ze de afgelopen drie decennia deed. De sterke composities met gevarieerde afrofunk en vrouwenkoren worden opgeluisterd met gastoptredens. Dr. John speelt piano op het nummer Kulumbu, het Kronos Quartet en het Orchestre Philharmonique du Luxembourg verlenen klassieke klanken aan nummers voor West-Afrikaanse goden. En dan is er het indringende Blewu, met slechts Kidjo’s stem en Spaanse gitaar. Met Eve bewijst Kidjo zich opnieuw als een van de beste Afrikaanse zangeressen.