Rode neusbeer naar vrouwengevangenis

Foto Zoo Parc Overloon

De ontsnapping van een 1,5 jaar jonge rode neusbeer uit Zoo Parc Overloon is geëindigd in een vrouwengevangenis.

De neusbeer, net nieuw en nog onwennig in de dierentuin in het Brabantse Overloon, brak aan het begin van de winter uit. Het dier werd af en toe gezien, maar als medewerkers kwamen kijken, was het al verdwenen of zat het te hoog in een boom.

Vorige week woensdag werd de beer echter ontdekt in de vrouwengevangenis in het Limburgse Evertsoord, meer dan tien kilometer van het Zoo Parc. Het dier, dat waarschijnlijk klimmend op het gevangenisterrein kwam, zat daar in een boom. Medewerkers van het Zoo Parc wisten de beer met een verdovingsgeweer te vangen.

Om bij te komen zit hij nog even in een binnenverblijf. Binnenkort mag het dier weer naar buiten, naar zijn soortgenoten. Rode neusberen leven normaal gesproken in de bossen in het zuidwesten van de Verenigde Staten en in Midden- en Zuid-Amerika.