Kromme komkommers

Gaan // Talkshow Studio Erasmus SChouwburg Rotterdam 11 februari, 20.30 uur Gratis, nrch.nl/3aq2

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit, in samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg. De bedoeling is de wetenschap op z’n kant te zetten, met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 11 februari zijn onder meer de initiatiefnemers van Kromkommer en de clubarts van Feyenoord te gast. Op het programma: ‘De opmars van de kromme komkommer’ – Voormalig bedrijfskundestudenten Lisanne van Zwol en Jente de Vries (Kromkommer) over hun succesvolle strijd tegen voedselverspilling. En ‘Waarom is sorry zeggen zo moeilijk?’ – Joost Leunissen (RSM) over zijn onderzoek naar excuses. Ook wordt er gesproken over klassieke muziek op het voetbalveld, met Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, en geeft filosoof Maureen Sie een minicollege.