kort

Flappy Bird

Maker haalt populair spelletje offline

Het populaire spelletje Flappy Bird is sinds gisteravond niet meer te downloaden. De app mag de Vietnamese maker Dong Nguyen dan tienduizenden euro’s per dag aan reclame-inkomsten opleveren, op Twitter zei hij dit weekend dat hij gek wordt van het spel. „Ik noem Flappy Bird één van m'n successen. Maar het vernietigt wel m’n simpele leven. Dus nu haat ik het spel”, tweette Nguyen. Het spelletje voor mobiele telefoons veroverde de afgelopen weken de eerste plek in de Apple App Store en Google Play, de webwinkels voor de iPhone en Android-mobieltjes. Flappy Bird werd elke dag tussen de twee tot drie miljoen keer gedownload. In het spelletje moet de speler een vogel door een een obstakelparcours van schoorstenen manoeuvreren.

FloraHolland

Opnieuw staking bij bloemenveiling

Bij de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg werd gisteren opnieuw gestaakt. Bij het bedrijf verdwijnen tweehonderd arbeidsplaatsen, maar de vergoeding voor de werknemers die hun baan verliezen is volgens de vakbonden niet hoog genoeg. Vrijdag werd ook al gestaakt. Toen waren bij CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten zeker 850 stakers ingeschreven. Bij de veiling werken in totaal vierduizend mensen. FloraHolland laat in een verklaring weten vandaag om 10.00 uur met de vakbonden om tafel te gaan.

Europa

Griekenland: geen derde hulppakket

Griekenland heeft geen derde hulppakket nodig van Europa. Dat zei de Griekse premier Andonis Samaras in de Duitse krant Bild Zeitung. Vorige week zei minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem (PvdA) nog dat het niet onwaarschijnlijk is dat Griekenland nog verdere steun nodig heeft. Maar van een derde pakket zei Samaras niets te weten. Volgens de premier is er geen nieuwe steun nodig en zullen de beoogde doelen al tijdens de looptijd van de het tweede pakket bereikt worden.