Chaos op wegen Parijs vanwege actie taxichauffeurs

Taxichauffeurs blokkeren de weg in Parijs.
Taxichauffeurs blokkeren de weg in Parijs. Foto AFP / Thomas Samson

In Parijs protesteren sinds vanochtend 8:00 uur honderden taxichauffeurs. De chauffeurs werken in de publieke sector en vrezen door een beslissing van de rechter te moeten gaan concurreren met chauffeurs van particuliere taxibedrijven zoals Uber, schrijft het Franse dagblad Le Monde.

Het protest heeft grote gevolgen voor een aantal snelwegen in en rond Parijs. Er zouden verkeersopstoppingen zijn op de A1, A3, A6, A6B , A6A en A106.

In Parijs werken momenteel volgens de NOS zo’n zestigduizend taxichauffeurs in de publieke sector. De private sector is veel kleiner, telt zo’n zesduizend chauffeurs, is gebonden aan harde voorwaarden. Dit maakte het werk voor hen een stuk lastiger, waardoor ze onlangs naar de rechter zijn gestapt. Deze oordeelde, in lijn met Europese regelgeving, dat de harde voorwaarden voor private bedrijven moeten worden opgeheven.