Poetin viert gouden plak Wüst in Holland Heineken House

Vladimir Poetin bij het Holland Heineken House waar hij onder meer een knuffel gaf aan Wüst en ontvangen werd door de koning en koningin.
Vladimir Poetin bij het Holland Heineken House waar hij onder meer een knuffel gaf aan Wüst en ontvangen werd door de koning en koningin. ANP

Vladimir Poetin was vanavond in het Holland Heineken House om de gouden medaille van Ireen Wüst te vieren. Schaatser Erben Wennemars meldde de komst van de Russische president via Twitter.

Twitter avatar erbenwennemars erben wennemars Putin is in the building… Iedereen is fan van Ireen Wust…#OS2014 #GOUD http://t.co/7FDaEJUnqi

Wüst werd vanavond in het HHH in Sotsji gehuldigd voor haar overwinning eerder vandaag. De schaatsster won goud op de 3000 meter. De onaangekondigde aanwezigheid van Poetin is opmerkelijk, aangezien Wüst als een van de weinige olympische sporters openlijk biseksueel is.

Poetin was in elk geval vol lof over de Nederlandse prestaties tot nu toe:

Bekijk hieronder ook het filmpje dat de NOS maakte van de huldiging van Wüst:

De regering van Poetin voerde vorige jaar een omstreden wet in die het propageren van homoseksualiteit onder minderjarigen strafbaar stelt.