Maas ook bij laatste twee kansen op finale slopestyle onderuit

Teleurstelling en bezinning bij snowboardster Cheryl Maas.
Teleurstelling en bezinning bij snowboardster Cheryl Maas. ANP / Robin Utrecht

Ze kreeg vanochtend nog twee kansen om via de achterdeur de finale van het slopestyle-evenement te halen. Maar Cheryl Maas kwam net als donderdag bij de kwalificaties in haar beide runs ten val.

De 29-jarige Brabantse ging rond kwart over acht Nederlandse tijd voor haar laatste kans maar kwam al heel vroeg in haar run ten val. Eerder vanochtend lukte het haar, net als donderdag, na een sprong niet om goed te landen. Maas gold op de slopestyle als een rijdster om rekening mee te houden.

Maas in haar laatste run vanochtend:

In haar eerste run op zondag ging Maas, net als donderdag, de fout in bij de sprongen onder aan het parcours. Dat leverde haar nog een score van 30,75 punten op en een negende plaats na een omloop. In de tweede run ging het al bovenaan fout. Maas verplaatste haar gewicht op de rail vlak na het starthokje te ver naar voren en kukelde van de rail af. De mislukte race was een score van 14,75 punten waard.