Italiaanse politie pakt ontsnapte maffiabaas weer op

Een archieffoto van Domenico Cutri, de maffiabaas die vorige ontsnapte en nu weer is opgepakt.
Een archieffoto van Domenico Cutri, de maffiabaas die vorige ontsnapte en nu weer is opgepakt. Foto EPA / Mario Finotti

De Italiaanse politie heeft een maffiabaas die vorige week op spectaculaire wijze ontsnapte, weer opgepakt. Dat melden Italiaanse media. De tot levenslang veroordeelde Domenico Cutri (32) werd afgelopen maandag onderweg naar de rechtbank door vier handlangers bevrijd.

Cutri is in 2006 al veroordeeld voor moord, maar moest van de week in de rechtbank aantreden als getuige in een andere zaak. Bij de ontsnapping ontstond een vuurgevecht waarbij zowel een agent als de broer van Cutri gewond raakte. De broer van Cutri overleed later in het ziekenhuis. Cutri vluchtte met zijn handlangers in een auto, waarna een grote klopjacht ontstond.

Cutri is nu opgepakt in Inveruno, waar zijn familie woont, op ongeveer twintig kilometer van de plek waar hij ontsnapte.