In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

Wekelijks selecteert de fotoredactie van NRC de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's van de afgelopen week. De reeks van vandaag bevat foto's van onder meer het hevige voortdurende geweld in de CAR, verschillende religieuze festivals, een groot mijnongeluk en een prachtig beeld. Let op: enkele foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Een vrouw vlucht voor de rondvliegende kogels in CAR.
AP / Jerome Delay
In Indonesië wordt gewoon doorgewerkt, terwijl de vulkaan Sinabung aan het uitbarsten is. Bij de uitbarsting op het eiland Sumatra kwamen minstens elf mensen om het leven.
Reuters / Beawiharta
Afrikaanse migranten tijdens een asielprotest in Tel Aviv, Israel.
AP / Oded Balilty
Werknemers van de Harmony Gold's Doornkop-mijn in Zuid-Afrika houden een bijeenkomst om hun overleden collega's te herdenken. Bij een ongeluk afgelopen week kwamen acht mensen om het leven.
AFP / Marco Longari
Bijna tweeduizend deelnemers met fakkels ontvangen 'het heilige vuur' tijdens een festival in de Japanse prefectuur Wakayama.
EPA / Everett Kennedy Brown
Een deelnemer aan de Saint Blaise-processie in Spanje is verkleed als duivel.
Reuters / Sergio Perez
Een beeld van kunstenaar Tony Matelli met de titel 'Slaapwandelaar' op de campus van Wellesley College in het Amerikaanse Massachusetts. Het beeld leidde tot ophef bij de studenten.
Reuters / Dominick Reuter
Een luchtfoto van een Spaans schip dat voor de kust van Frankrijk in twee delen is gebroken, na een aanvaring met de pier.
Reuters/ Regis Duvignau
CAR-soldaten slepen het lichaam van een militielid weg. Het slachtoffer werd gelyncht door een woedende menigte.
AP / Jerome Delay
Een Afghaanse vluchteling, met haar broertje in haar armen, kijkt naar een vriendin die aan het spelen is in een arme wijk in Islamabad, Pakistan.
AP / Muhammed Muheisen
Het lichaam van een kind ligt op de grond in de Syrische stad Aleppo, na een luchtaanval van het Syrische regime.
AFP / Zein Al-Rifai
Een brandweerman staat tussen brandende bomen in Banjup, in het westen van Australië. Delen van het land worden geteisterd door bosbranden.
Reuters
Een reddingswerker verzamelt bewijsmateriaal in een bioscoop in Peshawar, Pakistan nadat er twee bommen zijn ontploft. Drie mensen kwamen om het leven, dertig mensen raakten gewond.
Reuters / Fayaz Aziz
Een politie-inval in een moskee in Mombassa, de tweede stad van Kenia. Moslimjongeren zouden er worden 'geradicaliseerd'.
AFP / Ivan Lieman
Een luchtfoto van vernietigde huizen in CAR, het land dat te maken heeft met aanhoudend sektarisch geweld.
Reuters / Siegfried Modola