Cambuur grijpt net naast eerste uitzege sinds 2000

SC Cambuur heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. De Friese ploeg leidde tot de 89e minuut met 1-0, maar liet de kans op de eerste uitzege in de Eredivisie sinds mei 2000 liggen. Nadat Heracles eerder in de wedstrijd al twee keer de lat had geraakt, kopte Mike te Wierik vlak voor het einde uit een hoekschop de gelijkmaker binnen.

De afwezigheid van Bryan Linssen, die in de afgelopen zes duels zes goals scoorde, leek de Almeloërs lang op te gaan breken. Na een eerste helft waarin meer fout dan goed ging, kon Heracles in de tweede helft al binnen de minuut op 1-1 komen. Mikhail Rosheuvel kopte een voorzet van Oussama Tannane echter op de lat. Een halfuur later zag zijn ploeggenoot Iliass Bel Hassani zijn schot eveneens op het aluminium eindigen.

In de absolute slotfase kreeg Matthew Amoah een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker voor de Overijsselse ploeg. Hij miste jammerlijk, maar kon opgelucht ademhalen toen uit de corner die volgde op zijn kans Te Wierik alsnog de 1-1 op het bord zette.

Cambuur was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Elvis Manu. Na een mooie solo passeerde de Feyenoord-huurling in de 23e minuut Heracles-doelman Remko Pasveer. Marcel Ritzmaier had de Friezen tien minuten na rust op 2-0 kunnen zetten, maar ook zijn schot teisterde de lat.

Heracles klimt door het gelijke spel naar de tiende plek op de ranglijst, maar kan later op zondag nog gepasseerd worden door FC Groningen. Cambuur blijft vijftiende.

(Novum)

Later meer.