Woody Allen in NYT: heb dochter niet misbruikt, Mia Farrow zit hier achter

Woody Allen in juli vorig jaar.
Woody Allen in juli vorig jaar. Foto EPA / Sebastien Nogier

En nog eens ontkent Woody Allen dat hij zijn dochter Dylan Farrow heeft misbruikt. De 78-jarige regisseur deed zijn verhaal in een ingezonden stuk in The New York Times.

Farrow beweerde vorige week in dezelfde krant dat ze als 7-jarige is misbruikt door Allen.

‘Natuurlijk heb ik haar niet misbruikt’

“Natuurlijk heb ik Dylan niet misbruikt”, schrijft Allen.

“Ik hield van haar en hoop dat ze ooit inziet hoe ze is beroofd van een liefdevolle relatie met haar vader.” Allen wijst naar zijn ex Mia Farrow, Dylans moeder. Zij heeft er volgens de regisseur voor gezorgd dat hij na hun scheiding geen band meer met zijn kinderen had. “Ze had haar eigen agenda, ze wilde mij zwartmaken.”

De breuk van Allen en Farrow eindigde in 1992 in een vechtscheiding. Farrow kreeg de voogdij over de drie kinderen van het stel, zoons Moses en Ronan en dochter Dylan. Allen viel voor Soon-Yi, een van de adoptiedochters van Farrow. De twee zijn inmiddels getrouwd en hebben twee kinderen.

Moses neemt het op voor zijn vader

Moses nam het eerder deze week al op voor zijn vader. “Mijn moeder heeft mij aangeleerd mijn vader te haten voor het kapot maken van het gezin”, vertelde de nu 36-jarige Farrow.

“Ik zie nu in dat het een wraakzuchtige manier was om hem te laten boeten voor het verliefd worden op Soon-Yi.”

Allen schrijft dat hij zijn dochter na de scheiding nooit meer heeft gezien, ondanks verwoede pogingen van hem en Soon-Yi. “We hopen dat ze op een dag inziet wie een slachtoffer van haar heeft gemaakt en dat ze, net als Moses, contact met ons opneemt.”

‘Genoeg mensen zijn gekwetst’

Allen sluit zijn brief af met de mededeling dat dit de laatste keer is geweest dat hij reageert op de beschuldigingen:

“This piece will be my final word on this entire matter and no one will be responding on my behalf to any further comments on it by any party. Enough people have been hurt.”

‘Niets wat hij zegt of schrijft verandert de waarheid’

“Wederom valt Woody Allen mij en mijn familie aan in een poging mij in diskrediet te brengen en me de mond te snoeren”, reageert Dylan bij The Hollywood Reporter op haar vaders verhaal. “Maar niets wat hij zegt of schrijft verandert de waarheid.”