Meer dan tachtig procent van alle kaartjes voor de Spelen verkocht

Meer dan tachtig procent van alle tickets voor de Olympische Winterspelen van Sotsji is verkocht. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. De Russen tonen verreweg het meeste belangstelling voor het evenement in eigen land. Zij hebben zeventig procent van alle kaartjes in handen. Supporters kunnen hun kaartje in Sotsji ophalen op het vliegveld, op de treinstations en in het olympisch park. Ook in Moskou is er gelegenheid de tickets te ontvangen.

Mensen moeten volgens de organisatie wel rekening houden met flinke wachttijden. Een inwoonster van het district Adler, waar het olympisch park aan de kust zich bevindt, stond vier uur in de rij voor haar kaartje voor de openingsceremonie, dat meer dan vierhonderd euro kostte. (AP)