Rutte rekent op goede afloop voor Plasterk

Minister-president Mark Rutte. Foto ANP / Martijn Beekman

Premier Mark Rutte gaat ervan uit dat minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) het debat over zijn afluistermisser overleeft. Dat zei hij vandaag in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538.

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) zei gisteren ook al er vertrouwen in te hebben dat Plasterk het debat overleeft.

De minister-president zei veel vertrouwen te hebben in de afloop van het debat. Hij erkende wel dat het een stevig debat zal worden. Asscher liet zich een dag eerder in vergelijkbare bewoordingen uit.

Rutte reageerde vanuit het Russische Sotsji op kwestie, waar hij is voor de Olympische Winterspelen. Hij woonde gisteren de openingsceremonie bij en sprak onder meer met de Russische president Vladimir Poetin. Zaterdagavond komt hij weer naar Nederland.

Plasterk moest deze week bekennen dat niet de Amerikaanse geheime dienst NSA data over 1,8 miljoen telefoontjes had onderschept, maar dat Nederlandse diensten dat zelf hebben gedaan. Tot die tijd beweerde Plasterk het tegenovergestelde.

(Novum)