Russische snowboarder: here’s my number, so call me maybe

Alexey Sobolev tijdens de kwalificatieruns eerder deze week.
Alexey Sobolev tijdens de kwalificatieruns eerder deze week. Foto AP / Sergei Grits

Dat olympische sporters in eigen land beroemd zijn, mag geen verrassing zijn. Maar de aandacht kan nog altijd groteske vormen aannemen, zeker als sporters zelf de schijnwerpers opzoeken.

De Russische snowboarder Alexey Sobolov (22) verveelde zich te pletter de afgelopen dagen. In aanloop naar de openingsceremonie van de Spelen was er in het Olympisch dorp nog weinig te beleven. Dus toen Sobolov de kans kreeg daar verandering in te brengen greep hij die.

Tijdens zijn kwalificatieruns bij het onderdeel slopestyle daalde hij niet onverdienstelijk af. Het waren echter niet de ingewikkelde sprongen en tricks, maar zijn helm die alle aandacht trok. Daarop had Rusland’s beste snowboarder zijn telefoonnummer laten zetten. Hoe hem telefonisch te bereiken? Zie hier.

Dat heeft Sobolev geweten ook. Binnen 24 uur kreeg hij meer dan 2.000 sms’jes van zijn fans, vooral vrouwelijke. Aan een Amerikaanse verslaggever vertelde hij van een mooie collectie foto’s, de één nog pikanter dan de andere.

Opmerkelijk is ook het snowboard van de Rus. Daarop staat een blonde vrouw met bivakmuts zwaaiend met een mes. Het zou een verwijzing zijn naar Pussy Riot, waarvan drie leden zijn gearresteerd nadat ze kritiek hadden op Poetin. Sobolev noemt de leden van de punkband ‘unieke meisjes’, maar gaf verder nog geen commentaar.