Rode kool en zoete aardappel

Toen ik dit op mijn bord had liggen, was ik verrukt van de kleurencombinatie – het dieproodpaarse van de kool tegen het oranje met groen van de zoete aardappel met koriander, het lichtbruin van het karbonaadje. En toen ik het opat gaf ik kreetjes van verrukking. Dat ik zo lekker at op een doordeweekse dag in mijn eentje! De groente smaakt trouwens ook prima zonder lamskarbonaadje.

Door de rode kool deed ik compote van rode uien, dat zijn lang gestoofde in sliertjes gesneden rode uien met een paar eetlepels rodewijnazijn, een paar eetlepels rode wijn, een flinke schep suiker. Als je zulke uien eenmaal hebt gemaakt, zijn ze in een afgesloten pot in de ijskast wéken te bewaren en ze combineren goed met gekruid vlees, met bietjes, met restjes koud vlees of paté, met gebakken lof, nu ja, met van alles.