Replica taj mahal

Grootmogol Shah Jahan had twintig jaar nodig voor de bouw van de Taj Mahal in Agra, de graftempel ter ere van zijn overleden vrouw. Dubai begint dit jaar met de bouw van een replica en hoopt daar binnen twee jaar mee klaar te zijn.

De Dubai-versie wordt met twintig verdiepingen vier keer groter dan de echte, en huisvest meerdere mega shopping malls, restaurants, indoor tennisbanen, overdekte parkeergarages en een hotel, uitgebaat door de luxueuze hotelgroep Leela Palaces. Het geheel gaat ruim 1 miljard dollar kosten, wat nog maar een schijntje is als je weet wat er in totaal zal worden uitgegeven aan de World Expo die in 2020 in Dubai wordt gehouden.

Parijs bouwde ooit de Eiffeltoren toen daar in 1889 de Wereldtentoonstelling werd gehouden. Een replica van de Eiffeltoren staat trouwens ook op stapel. Komt pal naast de nieuwe Taj Mahal te staan. Maar dit terzijde.