Nutricia roept partij jodiumrijke babyvoeding terug

Foto ANP / Lex van Lieshout

Nutricia roept een partij babyvoeding terug vanwege een te hoog jodiumgehalte. Het gaat om Nutrilon Nenatal 1. Dat is flesvoeding voor premature kinderen.

Baby’s kunnen last krijgen van de jodiumrijke voeding, waarschuwt het voedingsbedrijf op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Nutricia raadt ouders die de voeding aan hun kind hebben gegeven aan een arts te raadplegen als het kind bijvoorbeeld minder wil drinken, minder actief is of meer slaapt dan gebruikelijk. Het bedrijf heeft tot nu toe geen meldingen van gezondheidsproblemen gehad.

Het product is alleen verkrijgbaar via apotheken, ziekenhuizen en facilitaire bedrijven en het gaat alleen om verpakkingen met de houdbaarheidsdatum 04-05-2015. Volgens Nutricia is dat een kleine partij. Mensen die de voeding hebben gekocht kunnen de verpakking gratis terugsturen. Het bedrijf neemt dan contact met ze op.

(Novum)