Net gemist 8/2

Deze week onder meer: de val van Ross Ulbright, het brein achter Silk Road. En: vuurwerk tussen Theo Maassen en Victoria Koblenko bij 24 uur met en de Nationale Eettest 2014.

Wat De val van een internetcrimineel
Tijd 30 minuten
De Amerikaanse twintiger Ross Ulbricht bleek het brein achter Silk Road, een soort underground eBay waar alles wordt verhandeld van drugs, valse paspoorten en vuurwapens. Onder pseudoniem Dread Pirate Roberts streek hij tientallen miljoenen op en ruimde tegenstanders uit de weg met huurmoorden – zonder dat iemand in zijn omgeving daarvan wist. Tot hij werd gepakt.

Wat Panorama: Noord-Korea
Tijd 30 minuten
Ze weten niet wie Michael Jackson was, maar vooruit. De studenten van Pyongyang University of Science and Technology in het hermetisch afgesloten Noord-Korea krijgen toch beduidend meer mee van het Westen dan de gemiddelde inwoner. Het BBC-documentaireprogramma Panorama  mocht na lang onderhandelen meekijken op de universiteit, waar Amerikanen en Britten lesgeven.

Wat 24 uur met… Victoria Koblenko
Tijd 50 minuten
Een gedenkwaardige uitzending, vorige week: 24 uur met  Victoria Koblenko. Naast een klein beetje politiek is er vooral ruimte voor volop geflirt en gehengel naar aandacht bij presentator Theo Maassen: „In Rusland zou het geen probleem zijn, als een lekker wijf ook politiek commentator was.”

Wat De Nationale Eettest 2014
Tijd 90 minuten
Het succes van de Nationale IQ Test heeft voor veel navolgers gezorgd. Deze week zond BNN de Nationale Eettest uit, onder leiding van Paul de Leeuw. De quiz bestaat uit vragen over eetgewoonten, gezondheid en over alles wat je zoal in je mond kan stoppen.  Vragen zijn van de categorie: is het waar dat er beenmerg in winegums zit? Van welke ingrediënten krijg je de slechtste adem?

Wat De kampioen die nooit verloor
Tijd 20 minuten
Annie Borckink heeft één grote internationale wedstrijd gewonnen: de gouden medaille tijdens de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid. Tegenstrever Ria Visser, die altijd won en deze keer tweede werd, reageerde chagrijnig en boos na haar verlies. Borckink begrijpt hier, bijna 25 jaar later, nog steeds niets van. „Waarom nou? Waarom was dit? Gunde je mij dit niet?”