kort

40

procent minder koperdiefstal op spoor

Mediabedrijf //

Honderden miljoenen verlies voor Sanoma

Het Finse mediabedrijf Sanoma heeft het afgelopen jaar netto flink verlies geleden. In 2013 kwam er onder aan de streep een verlies van 332 miljoen euro uit. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 149 miljoen euro. Ook de omzet daalde, tot 2,2 miljard euro. Dat is een verlies van 6,6 procent. Sanoma reorganiseerde vorig jaar, dat heeft veel geld gekost. Zonder die eenmalige kosten, veelal voor reorganisatie, kwam Sanoma nog wel op winst van 154,9 miljoen euro. Het bedrijf hoopt door flink te snijden en zich te meer te richten op digitale media in 2016 weer verbetering te kunnen zien.

Bomdreiging //

Man wilde vliegtuig naar Sotsji dwingen

Een passagier op een vlucht van Charkov, Oekraïne, naar Istanbul heeft gisteren geprobeerd de koers van het toestel naar Sotsji te verleggen, waar op dat moment de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen gaande was. Dat meldt de Turkse onderminister van Vervoer. De passagier dreigde dat er een bom aan boord was. Het toestel is veilig geland op luchthaven Sabiha Gökcen. De passagier was zwaarbeschonken, bericht het Russische persbureau Interfax op gezag van de Oekraïense Veiligheidsdienst. Het gaat om een vlucht van luchtvaartmaatschappij Pegasus.

Boetes //

Uit het gisteren gepresenteerde jaaroverzicht van minister van Veiligheid en Justitie:

10.334.619 verkeersboetes zijn in 2013 uitgedeeld. Dat is meer dan in 2012 (9.661.094).

Bij het merendeel van de boetes gaat het om snelheidsovertredingen: 8.442.360 boetes. Een kwart daarvan is geflitst tijdens een trajectcontrole.

Vooral de A4 bij Leidschendam (815.968 keer) en de A2 tussen Amsterdam en Utrecht (990.870 keer).