‘Ik ben een nerd die graag met mensen werkt’

Jeroo Billimoria

(48) is oprichter en directeur van Child and Youth Finance International.

Foto Maurice Boyer
Foto Maurice Boyer

Inspiratie

„Als meisje ging ik vaak met mijn moeder mee naar de sloppenwijken van Mumbai. Ze was universitair docent sociaal werk en deed veldwerk naar adoptie. Wij waren vermogend, maar voor mij waren de sloppenwijken heel gewoon en de mensen zoals ik. Mijn ouders benadrukten dat het onze plicht was te helpen en te delen, ook vanuit ons geloof als Parsi. Op mijn negentiende overleed mijn vader. Voor ons huis stond een lange rij van mensen die hun respect kwamen betuigen. Dat hij zoveel mensen geholpen had, financieel en met advies, wisten we niet. Dat maakte grote indruk op me.”

Filosofie

„Bij al mijn organisaties draait het om kinderen en jongeren die kampen met armoede, misbruik en uitbuiting. Childline India is eigenlijk de kindertelefoon en jeugdzorg ineen. Kinderen die bellen met grote problemen, worden door Childline opgevangen. Child Helpline International heeft de kindertelefoon vervolgens naar 145 andere landen gebracht. Daarna was voor mij de vraag: hoe voorkom je de problemen? Zo ontstonden de plannen voor Aflatoun en Child and Youth Finance International, die kinderen weerbaar willen maken door ze te leren omgaan met geld en toegang te geven tot financiële diensten.”

Bewustwording

„Nederlanders zijn vrijgevig, die moraal zit in het onderwijs, de opvoeding, de cultuur. Het is normaal om te geven. Fantastisch vind ik dat. Ik denk dat weinig Nederlanders zich realiseren hoe bijzonder dat is. Ook in India zijn genoeg rijke mensen, maar velen van hen geven eerder aan een tempel dan aan een goed doel. De meest schrijnende armoede zag ik tijdens mijn studietijd in New York. Als je arm bent in India zorgt de gemeenschap voor je, in de VS betekent arm ook eenzaam en buitengesloten. Daarom richt ik me in mijn werk op armoede, niet per se op arme landen.”

Signatuur

„Veel leiders van bedrijven en goede doelen zijn charismatisch. Ze houden ervan om op de voorgrond te treden, hun verhaal te vertellen. Dat heb ik niet, ik ben introvert. Dat is in dit vak een zwakte. Maar ik ken ook mijn kracht. Ik hou van cijfers, resultaten, efficiënt werken. Ik ben een nerd die graag met mensen werkt. Cijfers liegen niet en helpen de juiste strategie te bepalen. Juist in de non-profit sector moet je strategisch te werk gaan. We hebben geen geld om fouten te maken.”

Pijn

„Fondsen werven vind ik zwaar. Omdat het nooit genoeg is en omdat het me niet ligt. We vragen geen geld aan het publiek, dus zijn we grotendeels afhankelijk van organisaties en bedrijven. Het frustreert me als mensen zich niet verdiepen in ons werk en dan een verzoek afwijzen. Child and Youth Finance leek mij een geweldig doel voor Nederlandse banken, maar alleen Triodos Bank zei meteen ‘ja’. Donoren zijn ook niet altijd respectvol. Er is me verweten dat ik het geld wel naar mijn familie in India zal sturen of voor mezelf gebruik. Terwijl ik niet eens een salaris ontvang. Ja, dat is racistisch en heel kwetsend.”

Afscheid

„Als oprichter moet je weten wanneer het tijd is om te gaan. Ik heb al mijn organisaties na drie tot vier jaar verlaten. Mijn kracht ligt in het opstarten, in de analyse van het probleem, het uitdenken van de strategie. Ik kan best managen, maar het geeft me geen energie en anderen kunnen het beter. Al mijn organisaties zijn het goed blijven doen na mijn vertrek, dat maakt me trots. Eind 2014 stop ik ook bij Child and Youth Finance. Ik verheug me alweer op de opwinding van een nieuw plan. Mijn man moet het regelmatig ontgelden als ik midden in de nacht wil sparren over een idee.”

Levenshouding

„Voor mijn organisaties heb ik ambities, niet voor mezelf. Ik zoek niet naar roem of erkenning. Toen ik jong was, kon ik ongeduldig zijn, alles moest nu. Inmiddels realiseer ik me dat er een grens zit aan wat ik kan doen. Mijn organisaties hebben samen meer dan 200 miljoen kinderen bereikt, maar er zijn er zoveel meer die hulp nodig hebben. Dat relativeert. Dat leer ik ook mijn medewerkers: wat we doen is a drop in the ocean. Voor mij is dat niet ontmoedigend, integendeel. Je moet altijd doen wat je kunt om de wereld te verbeteren. Elke druppel telt.”