Het evangelie

„Voor mijn werk heb ik een wat ouder boek herlezen. Het evangelie volgens Jezus Christus van José Saramago, een atheïst. Zijn boek ligt heel dicht tegen het bijbelverhaal aan. Hij beschrijft hoe het evangelie had kunnen zijn, als alles net anders was gelopen of geïnterpreteerd. In Saramago’s versie is het evangelie een groot complot, en is uiteindelijk niet Jezus, maar Judas de grote verlosser. Voor mijn project Skeleton heb ik een CT-scan laten maken van mijn lichaam. Vervolgens heb ik mijn skelet geprint op een 3D-printer. Met mijn skelet heb ik een serie ‘zelfportretten’ gemaakt voor museum Beelden aan zee. Ik onderzoek in mijn beelden de evolutietheorie en het scheppingsverhaal. Zit de mens, met onze vergevorderde wetenschappelijke kennis, straks misschien zelf op de stoel van de schepper?”