Er komt een kentering

„Ik verwacht dat het sentiment in het tweede kwartaal veel beter wordt dan de zwakte die we tot nu toe in dit eerste kwartaal zien, doet vermoeden. De optelsom van nieuws over de kwakkelende economie uit de VS en China en de onrust in opkomende landen als Argentinië en Turkije, maakt dat beleggers het zekere voor het onzekere hebben genomen. De angst is dat de onrust een besmettinggevaar is, zeker voor opkomende markten en misschien zelfs voor de mondiale economie. Ik denk dat het uitblijven van escalatie in de komende periode, gekoppeld aan verbeterende macrocijfers in de VS het sentiment weer ten goede zal doen keren. Of deze positieve kentering nu of over een paar maanden komt vind ik lastiger te duiden. Desalniettemin verwacht ik dat de economische opleving ergens in de komende periode zal komen en dat ook de Amsterdamse beurs hiervan zal weten te profiteren.”