Vitesse wint vierde wedstrijd op rij niet - gelijkspel tegen ADO

Vitesse dreigt de aansluiting met de top van de Eredivisie te verliezen. De Arnhemmers wonnen vanavond de vierde wedstrijd op rij niet. Bij het debuut van Henk Fraser hield ADO Den Haag Vitesse in het Gelredome op 0-0.

Patrick van Aanholt (L) van Vitesse in duel met Danny Holla van ADO Den Haag.
Patrick van Aanholt (L) van Vitesse in duel met Danny Holla van ADO Den Haag. Foto ANP / Olaf Kraak

Vitesse dreigt de aansluiting met de top van de eredivisie te verliezen. De Arnhemmers wonnen vanavond de vierde wedstrijd op rij niet. Bij het debuut van Henk Fraser hield ADO Den Haag Vitesse in het Gelredome op 0-0.

Vitesse heeft een rampzalige week achter de rug. Vorige week vrijdag speelde de ploeg van Peter Bosz nog verdienstelijk gelijk bij Feyenoord. Halverwege de week verloor Vitesse bij AZ en ook tegen ADO wist de ploeg zich nu niet te revancheren.

Het gat met koploper Ajax bedraagt nu vier punten. Bovendien speelt de landskampioen zondag nog tegen PEC Zwolle.

ADO zette trainer opzij, maar deed het niet slechter

Vitesse slaagde er lange tijd niet in het verschil van vijftien plaatsen op de ranglijst zichtbaar te maken. ADO, waar trainer Maurice Steijn na de midweekse zeperd tegen Heracles Almelo het veld moest ruimen, speelde gegroepeerd en was op de tegenstoot zelfs de gevaarlijkste ploeg.

Halverwege de tweede helft kregen de Hagenaars een enorme kans om op voorsprong te komen. Danny Bakker zag zijn inzet echter worden gekeerd door doelman Piet Velthuizen.

Pas in de slotfase richtte Vitesse zich enigszins op. Renato Ibarra was tweemaal gevaarlijk, maar produceerde een te harde voorzet en een schot over. In blessuretijd kreeg Vitesse zijn twee beste kansen van het duel. Mike Havenaar trof de paal, terwijl Frank van der Struijk een kopbal uit de bovenhoek getikt zag worden door ADO-doelman Gino Coutinho.

ADO achterhaalde door de remise NEC, maar blijft op doelsaldo laatste. (Novum)