Verhulst, Hertmans en Uphoff op longlist Gouden Boekenuil

De jury van de Gouden Boekenuil heeft zojuist de longlist van dit jaar bekendgemaakt:

Jan Brokken – De vergelding, Saskia de Coster – Wij en ik, Martin Michael Driessen – Een ware held, Arnon Grunberg – Apocalyps, Theodor Holman – De grootste truc aller tijden, Rick Honings & Peter van Zonneveld – De gefnuikte arend, Tom Lanoye – Gelukkige slaven, Willem Otterspeer – De mislukkingskunstenaar, Maarten Asscher – Appels en peren, Hans Münstermann- Mischa, Jamal Ouariachi – Vertedering, Ilja Leonard Pfeijffer – La Superba, Jonathan Robijn – De stad en de tijd, K. Schippers – Voor jou, Laura Starink – Duitse wortels, Manon Uphoff – De zoetheid van geweld, Elisabeth van Nimwegen – De smaak van ijzer, Dimitri Verhulst – De laatkomer, Joost de Vries – De republiek, Stefan Hertmans – Oorlog en terpentijn.

U kunt toelichtingen van de jury hier lezen.