Uitgeefplatform TenPages stopt

Het uitgeefplatform TenPages houdt op te bestaan, zo valt op de website van de organisatie te lezen. Er is “onvoldoende financieel perspectief voor het continueren van de werkzaamheden”. Op TenPages konden aspirant-schrijvers een deel van hun manuscript plaatsen, waarna hun werk gelezen kon worden door bezoekers van de site. Wanneer die er iets in zagen

Het uitgeefplatform TenPages houdt op te bestaan, zo valt op de website van de organisatie te lezen. Er is “onvoldoende financieel perspectief voor het continueren van de werkzaamheden”.

Op TenPages konden aspirant-schrijvers een deel van hun manuscript plaatsen, waarna hun werk gelezen kon worden door bezoekers van de site. Wanneer die er iets in zagen konden ze erin beleggen om publicatie mogelijk te maken. TenPages begon vier jaar geleden:

Het concept blijkt niet te kunnen renderen. Op de site valt te lezen waarom:

“De afgelopen vierenhalf jaar hebben we ons best gedaan om een goed crowdfundingplatform voor boekenschrijvers neer te zetten. Er zijn op onze site 2.124 manuscripten geplaatst door schrijvers, er liggen 66 boeken in de winkels, en meer dan twintigduizend Nederlanders hebben via ons platform auteurs financieel gesteund. Tegelijkertijd ondervinden we dat het boekenvak in zwaar weer verkeert en dat ons concept voor beginnende auteurs niet rendabel te krijgen is.”

Er is de afgelopen tijd geprobeerd om nieuwe investeerders bij het project te betrekken, maar dat liep op niets uit:

“Het afgelopen jaar hebben wij keihard gewerkt aan een plan om ons concept aan te passen aan deze verslechterde boekenmarkt. Wij hadden er goed vertrouwen in dat het zou lukken om financiering van een nieuwe investeerder aan te trekken. Na maandenlange intensieve onderhandelingen met een geïnteresseerd investeringsfonds, is dit fonds op het allerlaatste moment afgehaakt. Daarna zijn wij nog met andere investeerders in gesprek geweest, maar ook dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wegens gebrek aan financiële middelen zijn wij nu gedwongen te stoppen. Omdat we willen voorkomen dat er nog activiteit plaatsvindt op de website, hebben we besloten deze per direct offline te halen.”

TenPages verwacht de betrokken schrijvers en uitgevers ‘binnen enkele weken’ op de hoogte te kunnen brengen over vervolgstappen.