Kramer in tiende rit op de 5.000 meter, moet drie ritten afwachten

Sven Kramer tijdens een training in de Adler Arena in Sotsji. Net als vier jaar geleden zal hij moeten afwachten of zijn tijd goed genoeg is voor goud.
Sven Kramer tijdens een training in de Adler Arena in Sotsji. Net als vier jaar geleden zal hij moeten afwachten of zijn tijd goed genoeg is voor goud. Foto ANP/ Jerry Lampen

Net als vier jaar geleden in Vancouver zal Kramer een paar ritten moeten afwachten voordat hij weet of zijn tijd goed genoeg is voor goud en dat is niet heel gunstig. Kramer, torenhoog favoriet, start morgenmiddag op de 5.000 meter in de tiende rit tegen de Amerikaan Jonathan Kuck. Na hem komen nog drie ritten. Daarin onder anderen concurrenten en landgenoten Jorrit Bergsma en Jan Blokhuijsen.

Twitter avatar SvenKramer86 Sven Kramer 10. Kuck tegen kramer, 11. Bergsma tegen pedersen, 12. Blokhuijsen tegen swings, 13. Beckert tegen Lee

Bergsma neemt het in in rit elf op tegen de jonge Noor Sverre Lunde Pedersen. Blokhuijsen start een rit later tegen de Belg Bart Swings. De laatste rit gaat tussen de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee, winnaar van zilver op deze afstand vier jaar geleden, en de Duitser Patrick Beckert. Gunstig is wel dat de twee Russische concurrenten voor Kramer, Denis Joeskov en Ivan Skobrev (brons in Vancouver), voor hem op het ijs verschijnen.

De volledige loting, na elke groep volgt een dweilpauze:

Groep 4:

Rit 1: Druskiewicz (Pol) - Meek (VS)

Groep 3:

Rit 2: Szymanski (Pol) - Giroux (Fra).
Rit 3: Fernandez (Fra) - Giovanni (Ita).
Rit 4: Williamson (Jap) - Kim (Z-Kor)
Rit 5: Baumgartner (Dui) - Spieler Nilsen (Nor)

Groep 2:

Rit 6: Geisreiter (Dui) - Bökko (Noo)
Rit 7: Lehman (VS) - Joeskov (Rus)
Rit 8: Dobbin (Nzl) - Skobrev (Rus)
Rit 9: Babenko (Kaz) - Roemjantsev (Rus)

Groep 1:

Rit 10: Kuck (VS) - Kramer (Ned)
Rit 11: Bergsma (Ned) - Pedersen (Noo)
Rit 12: Blokhuijsen (Ned) - Swings (Bel)
Rit 13: Beckert (Dui) - Lee (Kor)

De 5.000 meter voor mannen wordt morgen vanaf 12.25 uur onze tijd verreden.