kort

Foto AFP

Noodtenten

Rode Kruis kwaad op Israël

Het Internationale Rode Kruis stopt met het leveren van noodtenten aan dakloos geworden Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Volgens de hulporganisatie worden de tenten te vaak onderschept en vernield door het Israëlische leger. Sinds een jaar komen er bijna geen tenten bij de mensen die ze nodig hebben, zegt het Rode Kruis. Het probleem speelt vooral in de Jordaanvallei.

Radioactief

Hongarije koopt Russische reactors

Het Hongaarse parlement heeft donderdag de aankoop van twee Russische kernreactors goedgekeurd. Hongarije financiert tachtig procent van de bouwkosten met een lening van tien miljard euro van Rusland. Veertig procent van het werk zal worden verricht door Hongaarse werknemers. De overeenkomst werd donderdag met 256 stemmen tegen 29 door de regerende Fidesz-partij en de extreemrechtse oppositiepartij Jobbik goedgekeurd.

Oekraïne

Janoekovitsj: ‘Alleen via dialoog uit crisis’

Viktor Janoekovitsj heeft tegen de Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken gezegd dat Oekraïne alleen via „dialoog en compromissen” uit de politieke crisis kan komen.