Hiddink gaat technische staf PSV tot einde seizoen ondersteunen

Guus Hiddink is weer even terug bij PSV. De 67-jarige oud-trainer gaat de technische staf, onder leiding van Phillip Cocu, tot het einde van het seizoen “op regelmatige basis” ondersteunen, meldt de club op zijn website.

Guus Hiddink eind vorig jaar op het Nationaal Coach Congres in Zwolle.
Guus Hiddink eind vorig jaar op het Nationaal Coach Congres in Zwolle. Foto ANP/ Ferdy Damman

Guus Hiddink is weer even terug bij PSV. De 67-jarige oud-trainer gaat de technische staf, onder leiding van Phillip Cocu, tot het einde van het seizoen “op regelmatige basis” ondersteunen, meldt de club op zijn website.

Volgens de club heeft Cocu zelf in overleg met de directie besloten Hiddink te vragen “om de bestaande contacten te intensiveren”. Hiddink, favoriet om Louis van Gaal na het aankomende WK in Brazilië op te volgen als bondscoach, was eerder van 1987 tot 1990 en van 2002-2006 succesvol trainer bij de Eindhovense club.

PSV speelt momenteel een verloren seizoen. Na een veelbelovende start in de Eredivisie ging het snel bergafwaarts. Inmiddels staat de ploeg op een teleurstellende zevende plaats, op vijftien punten van koploper Ajax. PSV werd ook in de Europa League en de KNVB Beker uitgeschakeld.

‘Cocu denkt wel wat hulp te kunnen gebruiken’

Onze sportredacteur Derk Walters vindt de toevoeging van Hiddink interessant:

“Kennelijk is Cocu inderdaad tot de conclusie gekomen dat hij wel wat hulp kan gebruiken. Wat ook meespeelt, is dat zijn assistenten, Ernest faber en Chris van der Weerden, zelf ook betrekkelijk jong en onervaren zijn. Aan het begin van het seizoen was er nog sprake van dat Ronald Spelbos om die reden aan de staf zou worden toegevoegd, maar dat ging toen niet door.”