Dirk Scheringa probeert het nog een keer

Oud-bankier Dirk Scheringa gaat opnieuw proberen een bedrijf naar de beurs te brengen. Het gaat om een van zijn nieuwe bedrijfjes, een zogeheten factoringbedrijf, dat tegen een vergoeding uitstaande facturen van bedrijven overneemt.

Scheringa zou in 2000 zijn DSB Bank naar de beurs te brengen, maar dat blies hij op het allerlaatste moment af. Scheringa gaf als reden de „onzekere marktomstandigheden”. De bank van Scheringa ging in oktober 2009 failliet. Een van de problemen was dat Scheringa de bank gebruikte om zijn eigen hobby’s te financieren.

Scheringa liet gisteren aan website Follow the Money weten dat hij in gesprek is over een zogeheten reverse listing. Dat is een omgekeerde beursgang, waarbij een bestaand bedrijf in een lege beursvennootschap geschoven wordt.

Dick Scheringa wil zijn groeiplannen nu niet verder toelichten. „Aan het einde van het jaar kunt u bellen voor een verdere toelichting.”