VS waarschuwen Rusland voor explosieven in tandpastatubes

Foto ANP / EPA / Erik S. Lesser

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid zou alert zijn op terroristen die proberen om explosieven te smokkelen naar Rusland. Ze zouden dat doen met tandpastatubes.

Dat meldt persbureau Associated Press op basis van een anonieme bron. De explosieven kunnen aan boord van een vlucht in elkaar gezet worden, zo claimt de bron.

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid schrijft dat er vooralsnog geen sprake is van een specifieke dreiging. Wel schrijft het ministerie dat er informatie wordt uitgewisseld tussen de verschillende veiligheidsdiensten.

De timing van het bericht valt samen met de openingsceremonie van de Winterspelen in Sotsji, morgen. De enige maatschappij die rechtstreeks tussen de VS en Rusland vliegt, is Delta. Daarnaast vliegen ook Aeroflot en Transaero via tussenstops tussen de twee landen.

De Russische autoriteiten hebben in een reactie bij USA Today laten weten dat er geen sprake is van een nieuwe dreiging. Sotsji zou net zo veilig zijn als ‘New York, Washington of Boston’.