Veel wind

Lagedrukgebieden bepalen de komende dagen het weer. Hierdoor is het wisselvallig met bij tijden veel wind.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig. In de nacht naar vrijdag verandert er weinig, het koelt af tot een graad of 7.

Morgen verloopt onstuimig. Een klein maar actief lagedrukgebied trekt over het land. Hierdoor trekt de wind aan naar hard tot stormachtig langs de kust. In het hele land komen ook zware windstoten voor. Verder is er veel bewolking en valt van tijd tot tijd regen. De maximumtemperatuur ligt tussen 8 en 12 graden.

In de nacht naar zaterdag wordt het wat rustiger, maar zaterdag overdag trekt een volgende regenstoring over Nederland. Het blijft stevig door waaien met middagtemperaturen rond 8 graden. Na zaterdag houdt het wisselvallige en onstuimige weertype aan.