Van der Lely weerspreekt bewering Polare-commissaris

Oud-Selexyz-directeur Matthijs van der Lely heeft op de site van Boekblad gereageerd op de bewering dat hij bij de overname van zijn bedrijf een hoge afkoopsom meekreeg, zoals Polare-commissaris Cor Molenaar gisteren in een programma van RTL Z beweerde.
Van der Lely mailde de redactie van Boekblad, een van de media die gisteren de uitspraken van Polare-commissaris Molenaar voor het voetlicht brachten.

Volgens Molenaar zag Procures, de huidige eigenaar van Polare, zich genoodzaakt om Van der Lely een aantal jaren terug een afkoopsom te betalen ter waarde van ruim drie ton. De afkoopsom kon verklaard worden vanuit het feit dat Van der Lely als directeur van een van de Selexyz-winkels op de loonlijst stond, en niet als directeur van de overkoepelende holding. Van der Lely zou daarom via de rechter ontslagen zijn en de afkoopsom hebben meegekregen.

Volgens Van der Lely zijn Molenaars beweringen onjuist. Hij heeft de e-mail aan Boekblad verstuurd omdat hij naar eigen zeggen ‘van het ene moment op het andere is toegetreden tot het rijk van de grote graaiers’. Van der Lely schrijft onder andere:

‘Laat ik duidelijk zijn: net als alle medewerkers van het hoofdkantoor van Selexyz boekhandels bv,  heb ik mijn laatste salaris ontvangen in maart 2012. In november 2012 werd de BV veroordeeld mij nog een bedrag van € 90.000 salaris uit te betalen. Dumas is direct in beroep gegaan en sinds dat moment hebben er al diverse zittingen plaatsgevonden. Ik kan helaas niet meer vertellen zolang het gerechtelijk proces niet is afgerond.’

‘Dat nu Cor Molenaar in zijn functie van commissaris van Polare beweert ‘We wilden een streep trekken onder het conflict, en zijn niet in hoger beroep gegaan’ en ik ruim drie ton euro zou hebben ontvangen is dan ook volledig onjuist. Ik kan raden naar de reden waarom Procures dit nu in de pers brengt, maar dat laat ik vooralsnog na.’