Twente in spoor Ajax na zege in Heerenveen

FC Twente heeft met een 2-0 overwinning op Heerenveen gisteravond Vitesse afgelost als de belangrijkste uitdager van koploper Ajax, dat vanavond nog tegen FC Groningen speelt. Met een doelpunt, een van richting veranderd schot, en een assist op de Noorse invaller Torgeir Børven was Dusan Tadic opnieuw belangrijk voor Twente. Voor de Serviër was het pas zijn tweede velddoelpunt, na zeven strafschoppen. Hij bereidde wel al elf doelpunten voor, meer dan wie ook in de eredivisie.

De ploeg onder leiding van het trainersduo Michel Jansen en Alfred Schreuder won in Heerenveen de eerste uitwedstrijd van drie in de voor FC Twente cruciale maand februari. Zaterdag volgt PSV-uit, daarna het inhaal(uit)duel tegen FC Groningen en de thuiswedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord. FC Twente heeft één punt achterstand op Ajax.

Go Ahead Eagles dacht na de late 2-1 van Xandro Schenk, die daarmee een eerder eigen doelpunt ongedaan maakte, de overwinning veilig te hebben gesteld in Deventer. Romeo Castelen van RKC schoot echter na een lange bal vanuit de aftrap uit een moeilijke hoek raak in de bovenhoek: 2-2.

NEC tegen NAC eindigde in 1-1, een stand die al voor rust bereikt was. Na een afstandschot in de kruising van NAC-aanvaller Rydell Poepon volgde vijf minuten later de gelijkmaker van Rens van Eijden voor de thuisploeg. NEC laat alleen ADO Den Haag, dat gisteren coach Maurice Steijn ontsloeg, onder zich op de ranglijst.