Slachthuis stapt naar de rechter om terugroepen vlees

Slager Van Hattem in Dodewaard in 2008.
Slager Van Hattem in Dodewaard in 2008. Foto ANP / Rick Nederstigt

De slachterij in Dodewaard die al het vlees dat de afgelopen twee jaar is geleverd moet terugroepen, stapt om die beslissing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de rechter. De juridisch adviseur van Van Hattem Vlees liet vanavond aan de NOS weten een kort geding aan te spannen.

Het bedrijf kwam vorige week in opspraak vanwege mogelijk gesjoemel met paardenvlees. Het bedrijf moet van de voedselwaakhond ongeveer 28 duizend ton vlees terugroepen omdat de herkomst ervan onduidelijk is.

De NVWA blokkeerde vorige week uit voorzorg al ruim 690 ton vlees omdat er dna van paarden was gevonden in vier partijen rundvleessnippers. Het slachthuis blijft ontkennen dat paardenvlees is gemengd met rundvlees. (Novum)