‘Moord op Visser en Severein was zelfverdediging’

Foto ANP / Robin Utrecht

De moord op Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein was zelfverdediging. Severein zou op de dag van de moord met een vuurwapen hebben gedreigd. Dat zei een van de verdachten, Valentin I., donderdag in de rechtbank, melden Spaanse media.

Naast de Roemeen I. en hoofdverdachte Juan C. zou nog een vierde persoon aanwezig zijn geweest bij de dubbele moord. Medeverdachte Constantin S. was volgens zijn landgenoot in een ander vertrek van het huis. Dat verklaarde hij zelf ook in december.

C. wordt ervan verdacht de Roemenen hebben te hebben ingehuurd om de dubbele moord te plegen wegens een zakelijk geschil met de twee Nederlanders. De stoffelijke overschotten werden eind mei in een citroenboomgaard bij de plaats Murcia gevonden, nadat de Nederlanders twee weken vermist waren geweest.

De hoofdverdachte liet vorige week weten zijn verhaal te willen doen voor de rechtbank. Wanneer hij dit gaat doen is echter nog onduidelijk.(Novum)