Maas moet in herkansing finale snowboard slopestyle zien te halen

Cheryl Maas in actie op het slopestyle-parcours.
Cheryl Maas in actie op het slopestyle-parcours. ANP-EPA / Sergey Ilnitsky

Snowboardster Cheryl Maas beet vandaag namens de Nederlandse equipe het spits af op de Winterspelen in Sotsji. De 29-jarige Brabantse wist zich niet direct te plaatsen voor de finale op het onderdeel slopestyle en moet zondag via de halve finales proberen alsnog een plek in de eindstrijd te bemachtigen.

Maas ging in allebei haar runs onderuit. Ze viel al in het begin van haar run en sloeg uiteindelijk twee sprongen over. Haar puntentotaal van achttien was goed voor een negende positie in de heat. De tweede run verliep veel beter totdat Maas bij de voorlaatste sprong ten val kwam. Ze kreeg voor haar tweede run uiteindelijk 31,25 punten.

De Spelen in Sotsji worden morgen officieel geopend, maar begonnen vandaag al voor verscheidene sporten. Naast het slopestyle moeten een aantal kunstrijders en skiërs ook al voor de openingsceremonie aan de bak. (Novum)