In beeld

Dit eten de anti-regeringsdemonstranten in Kiev

Witte bolletjes, noodles, soepjes en sigaretten. Het vriest en sneeuwt in de Oekraïense hoofdstad Kiev, maar de anti-regeringsdemonstranten hoeven geen honger te lijden. Dit zijn gerechten die vrijwilligers hun in de tentenkampen bezorgen. De protesten in Oekraïne duren nu al maanden. Betogers zijn de corruptie en ongelijkheid in het land zat. Ze zijn boos dat president Janoekovitsj afzag van een samenwerkingsverdrag met Europa. Hoewel de demonstraties in november vreedzaam begonnen en dat weken bleven, werd de sfeer na de invoering van een protestwet steeds grimmiger. Bij confrontaties tussen de oproerpolitie en betogers vielen meerdere doden. De Oekraïense oppositieleider Vitali Klitsjko waarschuwde dinsdag, na een bespreking met Janoekovitsj, dat bij de bevolking het kookpunt bijna is bereikt.
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter
Reuters / Thomas Peter