Pierre Audi

„Ik voel me eerlijk gezegd oncomfortabel bij de afbraak van de Ring, zelfs al bewaren we wel delen van het decor. Het grote succes van deze productie is zeldzaam in de operawereld, waar producties meestal een kort leven hebben. Dat het publiek onze Ring al die jaren zo heeft omarmd is ontroerend. Er zijn nog geen concrete wensen geuit, maar misschien zou het in een industriële ruimte in het buitenland ooit nog mogelijk zijn de Ring opnieuw te tonen.

„Ik ben trots op deze productie, waarin we de relatie tussen publiek, zangers en orkest opnieuw hebben bekeken. De Amsterdamse Ring streefde geen intellectueel concept na, maar heeft een poëtisch minimalistische stijl die het sprookjesgehalte van de opera’s eert. Maar als regisseur is een Ring ook een loodzwaar proces – het eist nu eigenlijk te veel van mij. Anderzijds sluit ik het regisseren van een geheel nieuwe productie van de Ring in een nieuwe setting bij een spannend festival in de toekomst zeker niet uit."